Nieuws

Wetgeving

U zult het vast in het nieuws hebben vernomen dat onze minister voornemens was om de wet met betrekking tot het gebruik van trainingshalsbanden met schok te willen aanscherpen.

Let op: “voornemens was”. Ze heeft een brief naar de tweede kamer gestuurd met haar aanbevelingen. Dit is alles: niets meer en niets minder.

Hierover is in politiek Den Haag al 3 jaar discussie en er is nog geen enkel wetsvoorstel. Tot dat er een wetsvoorstel is wat door zowel de tweede als eerste kamer is goedgekeurd èn aangenomen kunt u dus te allen tijde gebruik maken van uw trainingshalsband met schok, mits u dit op een veilige manier doet. Ten overvloede vermelden wij hier dat er nog geen enkele tekst voor een wetsvoorstel (welke het gebruik van de schokband zou verbieden) is opgetekend. Als en wanneer het wetsvoorstel zou worden aangenomen door zowel de 2e als 1e kamer dan mag u wel gewoon een trainingband kopen en bezitten zolang u de statische funktie maar niet gebruikt. Dus u kunt gerust elke trainingsband aanschaffen, ook als deze is uitgerust met een statische correctie.


 

Aanbevelingen van de minister aan de tweede kamer 


Zoals gezegd is de minister voornemens om de wet aan te scherpen voor het gebruik van trainingshalsbanden met statische correctie. Overigens het gebruik binnen bedrijven, organisaties of verenigingen zullen door de NVWA worden gehandhaafd.

Onder deze eventuele aanscherping vallen niet:

-trainingshalsbanden zonder statische correctie
-trainingshalsbanden met spray
-trainingshalsbanden met vibratie
-trainingshalbanden met geluid
-anti blafbanden

-onzichtbare omheiningen
 
Onlinehondenspeciaalzaak volgt dit thema op de voet en zal u uiteraard op de hoogte houden van eventuele veranderingen. Vooralsnog hoeft u zich dus nog geen zorgen te maken en kunt u met een gerust hart een trainingshalsband kopen. Ook als deze is voorzien van een statische correctie funktie. 

Het is eigenlijk net zo als met uw auto. Deze kan veel harder dan de maximaal toegestane 120 (130) km/h terwijl harder rijden dan 120(130) km/h verboden is maar u mag wel een auto bezitten en gebruiken die harder kan, maar u mag er niet harder mee rijden dan 120 (130)km/h.

Mocht u liever een trainingshalsband of anti blafband zonder statische correctie willen aanschaffen, dan biedt onlinehondenspeciaalzaak een uitgebreid assortiment van 
trainingshalsbanden zonder statische correctie

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie hieromtrent kunt u ons bellen. Onze helpdesk staat telefonisch voor u klaar op werkdagen tussen 10.00-16.00u 

De waardering van www.onlinehondenspeciaalzaak.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 831 reviews.

Onderstaand een aantal snelle links naar uw zoekwoord
Anti-trekriem kopen
huisdiervrije zone kopen
Thundershirt kopen
Petsafe kopen
Honden koekjes kopen
trainingsband hond met afstandsbediening
hondenhalsband
anti blafband met afstandsbediening
blafband grote hond
blaffende hond
anti blaf halsband
Blafband voor kleine hond
Blafbanden voor kleine honden
Blafband voor chihuahua
Blafband voor chicu
Blafbanden kopen
Blafband kopen
Antiblafband kopen
Antiblafbanden kopen
puppy trainingspad kopen
trainingshalsband kopen
trainingshalsbanden kopen
trainingsband kopen
trainingsbanden kopen
trainingshalsband hond kopen
trainingshalsbanden hond kopen
trainingsband hond kopen
trainingsbanden hond kopen
onzichtbare omheining kopen
Honden fluit kopen
Blaffende hond bij de buren
Oplossingen voor blaffende honden