Hoe om te gaan met de blaffende hond van de buren

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld hoe het blaffen van de honden van de buren kan stoppen. Een hond die constant blaft kan veel overlast bij de buren veroorzaken. In sommige gevallen is het zelfs zo erg dat dit ten koste gaat van je nachtrust. Ook komt het voor dat mensen niet rustig in hun tuin kunnen zitten omdat de hond van de buren de hele dag blaft. Op deze pagina staan al de opties die je kunt inzetten om het blaffen te stoppen. 


Welke stappen moet ik doorlopen om het blaffen van de hond van de buren te stoppen?

  1. Ga het gesprek aan met je buren. Vraag wat hun eraan gedaan hebben om het blaffen te stoppen. Wellicht kom je samen tot een oplossing. Een oplossing is om de hond een blafband aan te meten. Met een blafband wordt het blaffen verminderd. Een blafband zorgt door middel van trillingen, geluid of een statische correctie ervoor dat het blaffen stopt. 

  2. Heb je met je buren gesproken en kom je niet tot een oplossing? Dan kan buurtbemiddeling je verder helpen. Een vereiste is wel dat beide partijen hieraan willen deelnemen. 

  3. Als je er samen of met de buurtbemiddeling niet uit komt dan kun je de gemeente of politie inschakelen om de geluidsoverlast van de blaffende honden te melden. 

  4. Indien er sprake is van verwaarlozing of mishandeling van een huisdier dan kun je contact opnemen met de dierenpolitie en je zorgen hier uiten. 

  5. Wanneer je in een huurwoning woont, kun je de verhuurder of woningbouw verzoeken actie te ondernemen. Zij zijn er namelijk verantwoordelijk voor dat je recht hebt op een aangenaam woongenot. 

  6. De laatste optie is om naar de rechter te stappen. Indien je dit overweegt is het verstandig juridisch advies in te winnen bij je rechtsbijstand. 


Apparaat tegen blaffende honden buren. 

Er is een apparaat ontwikkeld waarmee je het blaffen van de honden van je buren kunt stoppen. Dit is het Anti Blafhuisje. Het huisje kun je ergens in je tuin aan een muur, boom of schutting monteren. Wanneer er een hond begint te blaffen dan zendt dit huisje een ultrasoon geluid uit waardoor de honden minder blaffen. Het ultrasoon geluid is alleen voor honden hoorbaar en niet voor mensen. De sterkte van het geluid kun je instellen op verschillende geluidsniveaus. Binnen een straal van 15 meter zendt het huisje het ultrasoon geluid uit om de blaffende honden van je buren te stoppen.
 

Oplossingen om het blaffen van de hond tegen te gaan

De waardering van www.onlinehondenspeciaalzaak.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 831 reviews.

Onderstaand een aantal snelle links naar uw zoekwoord
Anti-trekriem kopen
huisdiervrije zone kopen
Thundershirt kopen
Petsafe kopen
Honden koekjes kopen
trainingsband hond met afstandsbediening
hondenhalsband
anti blafband met afstandsbediening
blafband grote hond
blaffende hond
anti blaf halsband
Blafband voor kleine hond
Blafbanden voor kleine honden
Blafband voor chihuahua
Blafband voor chicu
Blafbanden kopen
Blafband kopen
Antiblafband kopen
Antiblafbanden kopen
puppy trainingspad kopen
trainingshalsband kopen
trainingshalsbanden kopen
trainingsband kopen
trainingsbanden kopen
trainingshalsband hond kopen
trainingshalsbanden hond kopen
trainingsband hond kopen
trainingsbanden hond kopen
onzichtbare omheining kopen
Honden fluit kopen
Blaffende hond bij de buren
Oplossingen voor blaffende honden