• Webwinkelkeur gecertificeerd lid
  • Voor 16.30 besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzending boven de 85 euro (NL)
Klantenservice
Terug naar home

Diervriendelijke anti blafband

Wanneer is een anti blafband diervriendelijk?

Er circuleren op het internet nogal wat verhalen de ronde over of een anti blafband goed of slecht is voor een hond. Of een anti blafband diervriendelijk is of niet lijkt een eindeloze discussie te worden. Wat we je kunnen vertellen is dat het gros van de gebruikers van de door ons aangeboden blafbanden zeer tevreden zijn met het eindresultaat. De anti blafband is een hulpmiddel om het blaffen te verminderen. Hoe de anti blafband wordt toegepast hangt af van de gebruiker.


Hoe gebruik ik mijn anti blafband op een diervriendelijke manier?

Al de door onlinehondenspeciaalzaak.nl aangeboden blafbanden beschikken over meerdere opties. Zo kun je ervoor kiezen de band te laten trillen, geluid te laten maken of een statische correctie te laten geven. Ons advies is te beginnen met geluid, en vanuit daar de frequentie en intensiteit op te bouwen om te bepalen wat het beste bij je hond past. Kijk ook hoe je hond reageert, wat vind je hond fijn en wat minder fijn? Een goede balans in de juiste techniek en wat je hond als prettig ervaart is de basis van een diervriendelijke werkwijze. Op deze manier kom je tot de beste afstelling van je anti blafband. 


Wanneer kan ik stoppen met het toepassen van de anti blafband?

Het is niet zo dat wanneer je een anti blafband bij je hond laat aanmeten je deze voor altijd om moet laten. Een anti blafband heeft als doel het blaffen af te leren of te verminderen. Nadat je hond op een dusdanige manier getraind is zodat het blaffen naar wens is, kun je de blafband weer afdoen en kijken hoe je hond zich gedraagt. Het kan zijn dat je de blafband daarna niet meer om hoeft te doen. Ook kan het voorkomen dat je in bepaalde fases de blafband om moet doen om je hond te laten herkennen in welke mate er geblaft kan worden. 

Wil je je hond op een diervriendelijke manier door middel van een anti blafband minder laten blaffen? Bekijk hieronder ons assortiment anti blafbanden, ga ermee aan de slag en programmeer de beste modus die past bij je hond.