Oplossingen voor uw blaffende hond

 

Oplossingen voor uw blaffende hond


Vooral in de beginmaanden zijn honden nog erg speels waardoor ze veel blaffen. Nadat ze ouder worden neemt de blaffrequentie normaal gesproken af. Als baas zijnde is het niet altijd te onderkennen dat je hond veel blaft. Het kan namelijk voorkomen dat je hond past begint te blaffen wanneer er niemand thuis is. In deze situatie is het de kunst je hond te leren om alleen thuis te zijn. Redenen waarom honden veel kunnen blaffen zijn omdat ze bang zijn alleen thuis te blijven, zich vervelen of hun huis of tuin willen bewaken. Sommige honden hebben veel beweging nodig, als ze hiertoe niet de mogelijkheid hebben dan gaan ze uit verveling blaffen. Wanneer honden niet minder gaan blaffen naarmate ze ouder worden zijn er een aantal oplossingen om het blaffen te stoppen.

 

 

Blaffende honden afleren met een hondengedragstherapeut

Allereerst is het zaak erachter te komen waarom je hond veel blaft. Er zijn hondengedragstherapeuten die het gedrag van honden kunnen herkennen en begrijpen. Een voorbeeld van zo’n persoon is de Dog Whisperer, bekend van het Amerikaanse TV programma The Dog Whisperer. Je kunt een hondengedragstherapeut laten uitvinden waarom je hond veel blaft. Zij analyseren het gedrag van je hond en komen daarna met aanbevelingen hoe je het blaffen kan afleren. Op de website van nvgh.nl vind je een overzicht met beschikbare gekwalificeerde gedragstherapeuten in Nederland. Het inschakelen van een hondengedragstherapeut is prijzig, voor het afnemen van een sessie van 45 minuten betaal je ongeveer € 50,-. Voor het afleren van blaffen heb je meerdere sessies nodig waardoor de kostenpost zal oplopen.

Zelf het blaffen afleren met een trainingsband of anti blafband 

Onderaan deze pagina vind je een breed assortiment aan blafbanden en  trainingsbanden die je als hulpmiddel kan gebruiken om het blaffen af te leren. Wij verkopen uitsluitend diervriendelijke trainingshalsbanden en anti blafbanden. Wanneer je deze oplossing voor blaffende honden op werkdagen voor 15:30 uur besteld, heb je deze de volgende dag in huis. 
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel onze klantenservice via +31(0)85-0750757 (ma-vrij 09:00u tot 17:00u)

Mailen kan natuurlijk ook: info@ onlinehondenspeciaalzaak.nl

Online Honden Speciaalzaak BV
Industrieweg 25, 4181CA te Waardenburg 
KvK nummer: 81094779 - BTW nummer: NL861926833B01