• Webwinkelkeur gecertificeerd lid
  • Voor 16.30 besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzending boven de 85 euro (NL)
Klantenservice
Home Trainingshalsbanden
Toon filters

Trainingshalsbanden

Weergave:
  2 / 2  Bezig met laden...
  1  2   

 

Trainingshalsbanden: Ongewenst gedrag van uw hond afleren

Bent u de trotse eigenaar van een leuke, stoere, grote of kleine hond met een eigenwijs karakter? Een hond die af en toe wegloopt of ervan houdt om uitgebreid te blaffen. Best vervelend en boos worden is vaak niet de juiste oplossing. De hond ziet die negatieve aandacht vaak zelfs als beloning voor zijn gedrag. Gelukkig kunt u dat ongewenste gedrag van uw hond eenvoudig op afstand afleren met een trainingshalsband. Diervriendelijk en duidelijk, zodat u hond weet wat er wel en niet mag.

Net als onze anti blafbanden bestaat een trainingshalsband uit een zender en ontvanger. De halsband met ontvanger hangt u om de hals van uw hond en de ontvanger houdt u zelf bij zich. Met de ontvanger bepaalt u hoe en wanneer u uw hond corrigeert op ongewenst gedrag. De trainingshalsbanden werken met geluid, trillingen, spray of statische stimulatie. Als uw hond ongewenst gedrag vertoont, stuurt u met de afstandsbediening een signaal naar de ontvanger en krijgt u hond een correctiesignaal. De intensiteit van het geluid, de trilling of statische correctie neemt toe naarmate het gedrag aanhoudt. Uw hond leert op die manier dat zijn gedrag onaangename gevolgen heeft en zal hierdoor zijn gewoontes snel aanpassen.

Handig aan onze trainingsbanden is dat u met dezelfde zender meerdere honden kunt trainen. Wij verkopen hiervoor verschillende extra ontvangers voor trainingshalsbanden. 

Aandachtspunten:

De trainingshalsband is niet bedoeld om gedurende lange tijd te gebruiken. Hoewel dit geen kwaad kan, want de banden zijn ongevaarlijk, is het de bedoeling de band te gebruiken om het gedrag te corrigeren. Heeft uw hond zijn gedrag aangepast, dan kunt de band weer afdoen en pas weer gebruiken als het gedrag zich opnieuw voordoet. Het is aan te raden de trainingshalsband niet langer dan 12 uur per dag te gebruiken, omdat continu gebruik ervoor kan zorgen dat uw hond gewend raakt aan de signalen. Dit maakt de trainingsband minder effectief. 

Komt u er niet uit of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag.

terug naar boven