Anti stressvest hond

Het bewezen effect van een thundershirt Angstige honden en honden die een nerveuze indruk maken hebben ontzettend veel baat bij een thundershirt. Vaak is alleen het aantrekken van een shirt al voldoende om significante verbetering te ervaren als het gaat om geluid, reizen, opsluiten en ongewenst blaffen van de hond. In gevallen waarbij de klachten toch groter blijken te zijn is de combinatie thundershirt en het volgen van een training in de vorm van en modificatie programma de beste optie om de hond rustiger te krijgen. 
 

Thundershirt voor een hond De kracht van een thundershirt zit hem in de constante maar zachte druk die de hond rond de romp voelt en die dus voor een kalmerend effect zorgt. Daarmee verdwijnen de meeste angsten van de hond als sneeuw voor de zon. Ook als honden te kampen hebben met opgewonden gedrag tegen vreemden, hyperactiviteit en bijvoorbeeld niet rustig wil lopen aan de riem biedt een thundershirt de oplossing. Bij het trainen van een hond is het effect van een thundershirt verbazingwekkend. De hond kan zich dan namelijk veel beter concentreren en pikt zaken veel sneller op. 
 

Thundershirt hond Een thundershirt voor een hond, een soort van anti stress shirt hond, zorgt voor een zachte en constante druk op de romp van de hond. Die druk heeft een kalmerend effect. Een bewezen kalmerend effect, want uit diverse en recente onderzoeken is naar voren gekomen dat liefst negentig procent van de honden (of katten, want ook zij hebben er baat bij) écht rustiger wordt van het dragen van een dergelijk shirt. 
 

Anti stress shirt hond Met name het zenuwstelsel van de hond wordt gekalmeerd door het dragen van het anti stress shirt voor je hond. Het shirt wordt ondertussen ook steeds vaker aanbevolen door dierenartsen die overtuigt zijn van de werking ervan. Waarom kalmeert de constant zachte druk van Thundershirt de hond? Experts geven aan dat de druk een kalmerende werking heeft op vooral het zenuwstelsel van de hond. Het gebruik van druk om nervositeit te verlichten is reeds velen jaren bekend. Het shirt wordt derhalve al heel veel gebruikt, bijvoorbeeld door trainers die honden met angstklachten behandelen. Het principe dat druk op de romp voor een kalmerende werking zorgt wordt ook toegepast door veeartsen die vee kalmeren voordat ze gevaccineerd worden en ook mensen die met autisme en gedragsproblemen gediagnosticeerd zijn, worden rustiger al er druk op de romp uitgeoefend wordt. Ook baby’s die nagenoeg ontroostbaar lijken, kunnen door het uitoefenen van druk toch gekalmeerd worden. 

 

Thundershirt hond zelf maken Denk je erover om een thundershirt hond zelf te maken? Ons advies is hier niet aan te beginnen. Zelf in elkaar geknutselde thundershirts kunnen schadelijk zijn voor je hond omdat er bijvoorbeeld een te hoge druk op de romp komt te staan. Al de door ons aangeboden thundershirts zijn gecertificeerd met een Europees keurmerk en dus 100% veilig voor je hond. 

Na het aanschaffen van een thundershirt is het eigenlijk gewoon een kwestie van het de hond aantrekken en goed kijken wat er met het gedrag van de hond gebeurt en of de hond kalmer wordt. Behalve de al eerder genoemde klachten, werkt het shirt ook als honden angstig zijn voor onweer, reizen, vreemde mensen of te kampen hebben met verlatingsangst. Bekijk hieronder het assortiment aan thundershirts en kies het beste voor je hond.
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel onze klantenservice via 033-4669267 (ma-vrij 10:00u tot 16:00u)

Mailen kan natuurlijk ook: info@ onlinehondenspeciaalzaak.nl