• Webwinkelkeur gecertificeerd lid
  • Voor 16.30 besteld = vandaag verzonden
  • Gratis verzending boven de 85 euro (NL)
Klantenservice
Home Trainingshalsband hond: voor 16:30 besteld = vandaag verzonden

Trainingshalsband hond: voor 16:30 besteld = vandaag verzonden

Een puppy is hartstikke leuk en schattig maar wat veel mensen vergeten is de grote klus van het opvoeden. De ene hond heeft een eigenwijs karakter, de ander loopt weg en soms houden ze maar niet op met blaffen. Dit zijn lastige situaties en boos worden is niet de oplossing. Om uw training te ondersteunen kiest u voor een hondentrainingshalsband. Geen irritatie meer, wel een goed luisterende puppy.

Wat is een trainingshalsband voor een hond?

Een trainingsband voor hond is diervriendelijk en duidelijk, zodat u hond weet wat er wel en niet mag. Net als onze anti blafbanden bestaat een trainingshalsband uit een zender en ontvanger. De halsband met ontvanger hangt u om de hals van uw hond en de ontvanger houdt u zelf bij zich. Met de ontvanger bepaalt u hoe en wanneer u uw hond corrigeert op ongewenst gedrag.

Als uw hond ongewenst gedrag vertoont, stuurt u met de afstandsbediening een signaal naar de ontvanger en krijgt u hond een correctiesignaal. Uw hond leert op die manier dat zijn gedrag onaangename gevolgen heeft en zal hierdoor zijn gewoontes snel aanpassen.

Trainingshalsband hond: verschillende types

De honden trainingshalsband werkt met geluid, trillingen, spray of statische stimulatie. De intensiteit van het geluid, de trilling of statische correctie neemt toe naarmate het gedrag aanhoudt. Hieronder leest u wat elke methode precies inhoudt:

  • Statische correctie:dit is een honden trainingsband die werkt met subtiele stroomstootjes. Geef, aangepast op uw hond, kleine correcties om de hond te trainen. U heeft zelf de mate en sterkte in de hand met een trainingshalsband met afstandsbediening.
  • Geluid:met hoge tonen wordt de hond afgeleid van het ongewenste gedrag
  • Trillen:deze trainingsband werkt met vibratie om de hond te laten stoppen met ongewenst gedrag
  • Spray:blaft uw hond of toont hij ander ongewenst gedag bij deze band, dan stoot de band een wolkje spray uit, wat onaangenaam is voor de hond. Niet schadelijk, wel effectief

Kies voor een band met één van deze methodes of ga voor een combinatie. Zo is een trainingsband voor een hond met trillen en geluid erg effectief. Bekijk alle mogelijkheden in onze webshop.

Naast de hondentrainingsbanden, verkopen we ook losse onderdelen. Koop een extra afstandsbediening of extra ontvangers voor trainingshalsbanden om met dezelfde zender meerdere honden tegelijkertijd te trainen.

Aandachtspunten bij gebruik van een trainingsband hond

De honden trainingshalsband is niet bedoeld om gedurende lange tijd te gebruiken. Hoewel dit geen kwaad kan, want de banden zijn ongevaarlijk, is het de bedoeling de band te gebruiken om het gedrag te corrigeren. Heeft uw hond zijn gedrag aangepast, dan kunt de band weer afdoen en pas weer gebruiken als het gedrag zich opnieuw voordoet. Het is aan te raden de trainingshalsband niet langer dan 12 uur per dag te gebruiken, omdat continu gebruik ervoor kan zorgen dat uw hond gewend raakt aan de signalen. Dit maakt de trainingsband minder effectief. Duikt uw hond graag het water in? Kies in dat geval voor een trainingsband voor hond die waterdicht is.

Trainingshalsband voor honden kopen

Heeft u vragen over een hondentrainingshalsband of heeft u vragen over het gebruik van de verschillende banden? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder met al uw vragen waarna u de juiste trainingshanshand voor u en u hond koopt.

Veelgestelde vragen

Is een trainingsband geschikt voor alle hondenrassen?

Over het algemeen zijn trainingsbanden geschikt voor de meeste hondenrassen. Echter, de effectiviteit kan variëren afhankelijk van het temperament en de gevoeligheid van de hond. Het is aan te raden om advies te vragen welke soort trainingsband het beste is voor jouw specifieke ras.

Hoe lang duurt het voordat mijn hond reageert op de trainingsband?

De tijd die nodig is om resultaat te zien kan variëren per hond en de gebruikte methode. Sommige honden reageren al binnen een paar dagen, terwijl anderen meer tijd nodig hebben. Het is belangrijk om geduldig te zijn en consistent te blijven in de training.

Zijn er bijwerkingen of risico's verbonden aan het gebruik van een trainingsband?

Bijwerkingen kunnen variëren afhankelijk van de hond en de gebruikte stimulans. Mogelijke bijwerkingen zijn huidirritatie, stress of angst. Het is daarom belangrijk om de instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen en regelmatig de huid en het gedrag van de hond te controleren.