gezondheid hond

Waarom een hond nemen goed is voor je gezondheid Uit tal van onderzoeken is gebleken dat heb hebben van een hond de gezondheid van een mens ten goede komt. De omgang met een hond laat je stressniveau dalen, het heeft een kalmerende werking. Ook verbeterd het hebben van een hond de sociale omgang van de hondeneigenaar. Onderzoek wijst uit dat hondeneigenaren vaker lachen en gelukkiger zijn dan niet hondeneigenaren. Als hond eigenaar wordt je gedwongen naar buiten te gaan, dit komt je fitheid ten goede. Je wordt actiever omdat je vaker naar buiten gaat en lange wandelingen maakt. Tevens werkt het hebben van een hond tegen depressies.
 

Honden wetenschap Als je het bovenstaande allemaal leest denk je haast dat het te mooi is om waar te zijn, en toch is het zo. Hieronder volgt een wetenschappelijke onderbouwing. Je stressniveau en angst neemt af, dit komt door het aaien van de hond. Het aaien van een hond geeft je rust. Een hond keurt een mens niet op hoe die eruit ziet of wat de financiële status daarvan is. Hij staat altijd voor je klaar en is blij als je thuiskomt. Dit geeft een mens zelfvertrouwen en het gevoel dat je ertoe doet. Het hebben van een hond zorgt voor meer verantwoordelijkheidsgevoel. Hierdoor stelt een mens zich socialer op.  

 

Invloed hond op een kind Het hebben van een hond binnen je gezin zorgt voor een kleinere kans op allergieën bij je kinderen. Wanneer een kind close is met een hond dan heeft dit een positieve invloed op de sociale vaardigheden van het kind. Een huishond is vaak de beste vriend van een kind. Dit zal het zelfvertrouwen van het kind ten goede komen. Overweeg je een hond aan te schaffen binnen je gezin? Lees je dan goed in welk type hond je het beste kunt pakken. Een golden retriever en labrador doen het onder de juiste omstandigheden goed tussen een gezin. Vergeet de hond niet uit het oog, kijk ook welke omstandigheden voor hem of haar het beste zijn. Een labrador beschikt over veel energie en zal dus regelmatig naar buiten moeten en over genoeg leefruimte moeten beschikken. Hierdoor is het hebben van een labrador op een flat of appartement niet zo’n goed idee. Voor het meten of je hond voldoende beweegt kun je de honden stappenteller aanschaffen.    

 

Hond gezond houden Iedere hond eigenaar wil uiteraard het beste voor zijn hond. De basis voor het gezond houden van je hond is het geven van liefde en voldoende beweging. Daarnaast is het van cruciaal belang dat je hond gezonde en voldoende voeding krijgt. Wanneer de hoeveelheid voeding niet goed is afgestemd kan dit een negatieve werking hebben op de gezondheid van je hond. Om de hoeveelheid voeding perfect af te stemmen kun je de slimme voerbak voor je hond bestellen
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel onze klantenservice via 033-4669267 (ma-vrij 10:00u tot 16:00u)

Mailen kan natuurlijk ook: info@ onlinehondenspeciaalzaak.nl