Stroomband voor de hond

Een stroomband voor jouw hond Stroombanden voor de hond worden vandaag de dag vooral gebruikt in verenigen en kringgroepen, om waakhonden en verdedigingshonden te trainen en ook om gedragsveranderingen bij honden te bewerkstelligen. De hond draagt een halsband waarin twee elektroden zitten en deze staan via een ontvanger op dezelfde band in contact met een zender. Deze zender is een kastje met enkele knoppen die de eigenaar of trainer op afstand kan bedienen. De afgelopen jaren kiezen hondeneigenaren vaak voor de positieve beloning van de hond om goed gedrag te belonen, maar het gebruik van de stroomband bij de hond wordt vaak ingezet. 

 

Een hond en zijn gedrag Een hond gedraagt zich van nature over het algemeen vaak anders dan een eigenaar graag ziet. Daarom moet er gedrag aangeleerd en bepaald gedrag afgeleerd worden. Dat begint al vanaf de hond een puppy is. Vooral als een hond jong is, gaat het er vooral om zoveel mogelijk gedrag aan te leren. En zorgen dat ongewenst gedrag niet aangeleerd wordt natuurlijk. Voor het aanleren van gedrag wordt de beloningsmethode toegepast, bij positief gedrag wordt de hond dan positief beloond (door middel van iets lekker bijvoorbeeld). Het afleren van gedrag gaat makkelijk met corrigeren en hier biedt de schokband voor de hond dan een uitkomst. 

 

Hoe werkt de stroomband voor honden? De stroomband voor honden is een effectief en veilig middel om in te zetten tijdens de omgang met jouw hond. Je hoeft niet meer te schreeuwen, erg boos te worden of zelfs het gevoel te hebben dat je fysiek zou moeten optreden tegen jouw huisdier. Doordat de schok met een afstandsbediening wordt toegediend ziet jouw hond niet dat het door jou komt. Zo zal de hond het direct associeren met het ongewenste gedrag en zo razendsnel datgene afleren wat jou zo mateloos irriteert of gedrag dat zelfs gevaarlijk is voor jouw hond of de omgeving. Het is geen schadelijke schok en de intensiteit kan ingesteld worden om de schok af te kunnen stemmen op het type hond en zijn of haar karakter en temperament. 

 

Een schokband voor de hond, niet alleen de slechteriken Het is een misvatting dat stroombanden alleen voor de extreem moeilijke gevallen gebruikt worden, of alleen voor de 'gevaarlijkere' hondenrassen. Voor elk type hond, of deze nu groot of klein is, jong of oud is, al lang bij u is of nog maar net en ongeacht het ras. Het is een simpel hulpmiddel om simpele gedragingen zoals bijvoorbeeld achter katten aanrennen, onophoudelijk blaffen, op schoenen bijten of in de kamer poepen, af te kunnen leren. Uiteraard is het enige van belang dat je dit hulpmiddel consequent en gedisciplineerd inzet, om snel resultaat te boeken en te voorkomen dat jouw hond de schok anders gaat ervaren dan een correctie. Dus bij goed gebruik, zul je goede resultaten bij jouw trouwe vierveter zien!

 
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel onze klantenservice via 033-4669267 (ma-vrij 10:00u tot 16:00u)

Mailen kan natuurlijk ook: info@ onlinehondenspeciaalzaak.nl